Calificación:
  • 0 voto(s) - 0 Media
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Es uzvarēju, kad vairs necerēju
Man ir 34 gadi, un es strādāju par automehāniķi Rīgā, Teikas rajonā. Tā ir smirdīga, taukaina, bet godīga maize. Katru rītu es ceļos piecos, uzvelku savus melnrosos kombinezonus un eju remontēt to, ko citi sabojājuši. Nekad neesmu bijis azartspēļu cilvēks. Manā ģimenē neviens nelaimējās. Mans tēvs vispār teica, ka kazino ir "stulbo nodoklis".

Bet dzīve mēdz iedot pa ausu tā, ka tu sāc meklēt jebkuru izeju.

Pirms četriem mēnešiem man atlaida vienu kāju. Nē, ne joku. Bija auksta un slidena rītā, es steidzos uz darbu, un tad – bums. Kāpnes, ledus, nepareizs leņķis. Mediķi teica, ka plīsusi saite. Divi mēneši bez kustības, bez smaguma celšanas, bez darba. Sociālais pabalsts bija smieklīgs. Es sēdēju savā vienistabas dzīvoklī Ķengaragā, skatījos griestos un domāju, kā samaksāt par elektrību.

Sliktākais bija nevis naudas trūkums, bet rutīna. Celšanās, brokastis, zāles, dators, televizors, gulēt. Diena pēc dienas. Draugu nebiju aicinājis – kauns par savu stāvokli. Sievietes arī nebija. Paliku tikai es un mans garlaicības pilnais prāts.

Kādā darbdienas vakarā es sāku lasīt par online kazino. Ne jau tāpēc, ka gribēju spēlēt. Vienkārši interesanti – kā viņi pelna naudu, kāpēc cilvēki tur iestājas. Uzdūros vairākiem forumiem. Kāds rakstīja, ka laimējis mēneša algu. Cits – ka zaudējis visu. Lasot to, es sajutu dīvainu troksni galvā. Ne aizraušanos, bet gan ziņkāri.

Un tad es atradu vienu platformu. Tā bija vienkārša, bez liekiem spīguļiem. Reģistrējos, ieliku desmit eiro no pēdējās naudas. Tagad, atskatoties, tas izklausās stulbi. Kā var ielikt desmit eiro, ja ledusskapī ir tikai trīs olas un desas paliekas? Bet es nebiju domājis racionāli. Es tikai gribēju izjust kaut ko.

Tā bija mana ieiešana. Es atvēru slotu ar kovboju tēmu. Viss notika angliski, bet es sapratu – jāgriež. Pirmie pieci griezieni neko nedeva. Sestais atnesa desmit eiro atpakaļ. Un tad nāca klusums. Ne laimesti, ne zaudējumi. Vienkārši neitrāls stāvoklis. Man palika garlaicīgi.

Bet es neaizgāju. Tāpēc, ka šī vieta bija kaut kas cits. Nevis sociālie tīkli, nevis ziņas par karu, nevis draugu laimīgie stāsti. Tikai es un varbūtība. Es sāku spēlēt regulāri – divdesmit minūtes dienā. Nekad vairāk. Un tikai vienu spēli. Kaut kādu vecu, vienkāršu slotu ar augļiem. Ķirši, citroni, zvanīņi.

Nedēļas laikā es biju plusā par piecdesmit eiro. Izņēmu tos uzreiz. Nopirku normālu pārtiku. Mieru – arī. Man šķita, ka esmu sapratis sistēmu. Protams, tā ir ilūzija.

Bet patiesais stāsts notika trešajā nedēļā.

Es biju slims. Kaut kāds vīruss, temperatūra 38, drebuļi. Gulēju ar segu pāri galvai, bet nevarēju aizmigt. Ap trijiem naktī paņēmu telefonu. Atcerējos par savu ikdienas rituali. Atvēru to pašu vietni – vavada eu . Ieliku atlikušos divdesmit eiro no pabalsta. Un sāku griezt.

Sākumā nekas. Desmit griezieni – tukši. Piecpadsmit – mazs laimests, pieci eiro. Divdesmit – vēl desmit. Mani plaušas sāpēja, acis dedzināja, bet es nevarēju apstāties. Tas nebija azarts. Tas bija kā hipnoze. Siltums, tabletes, nakts, vieni paši – viss saplūda vienā.

Divdesmit trešajā griezienā notika kaut kas. Ekrāns nosarka, atskanēja skaņa, ko nevar aprakstīt vārdos – tāda kā uzvaras fanfara, kas sagriezta apli. Visi pieci ruļļi noslīdēja perfekti. Ķirši, ķirši, ķirši, īpašais simbols, vēl ķirši.

Es nespēju noticēt savām acīm.

Laimests rādīja 1 730 eiro.

Es nosēdēju gultā desmit minūtes, turot telefonu kā sprāgstošu bumbu. Pārbaudīju līdzsvaru. Atjaunoju lapu. Viss bija pareizi. Man nebija neviena, ar ko to padalīties. Tā ir dīvaina sajūta – laimē lielu naudu trīsos naktī, kamēr visi guļ. Es nevarēju kliegt, jo kaimiņi dzirdētu. Es vienkārši nosmējos. Tāds kluss, aizsmacis smiekli, kas pārtapa klepū.

Nākamajā rītā es izņēmu visu. Visu līdz pēdējam centam. Bankas pārskaitījums aizņēma diennakti. Kad nauda iegāja manā kontā, es nosēdos virtuves krēslā un raudāju. Ne no laimes. No atvieglojuma.

Ar šo naudu es samaksāju par savu ārstēšanos, nopirku labu kājas atbalsta ortozi un vēl palika pāri jaunam instrumentu komplektam darbnīcā. Tagad atkal strādāju. Kāja ir tikai mazliet stīva, bet rītos es aizmirstu par to.

Es joprojām reizēm ieeju vavada eu . Bet tagad citādāk. Es ielieku desmit eiro, pagriežu piecus griezienus un aizeju. Ne vairāk. Ne tāpēc, ka baidos. Tāpēc, ka esmu sapratis vienu lietu: lielais laimests nenāk tad, kad tu to meklē. Tas nāk tad, kad tu esi slims, trīsos naktī un tev vairs nav ko zaudēt.

Tas izklausās pēc stāsta no filmas. Bet tā ir mana dzīve. Un es esmu pateicīgs tai drēgnajai naktij, kad viss sāpēja, bet viens ekrāns man parādīja – neesi padevies.
Responder

Mensajes en este tema
Es uzvarēju, kad vairs necerēju - por boach - Hace 5 horas

Salto de foro:

Usuarios navegando en este tema: 1 invitado(s)